Minősített tehetséggondozó műhely

Nyomtatóbarát változatPDF változat

 

Minősített Tehetséggondozó Műhely cím elnyerése

 

Egy hosszú akkreditációs folyamat eredményeképpen 2017. áprilisában intézményünk Minősített Tehetséggondozó Műhely lett. A tehetséggondozás terén hagyományokkal, dokumentálható, elért eredményekkel rendelkező nevelési-oktatási intézmények pályázhattak, akik tehetséggondozó mintaintézményekké váltak általa. A megyében két intézmény birtokolja a címet, a másik a Nagy Lajos Gimnázium, a régióban további kettő.  A cím, öt évre szól, központi támogatást kapnak a műhelyek a tehetséggondozáshoz, a jó gyakorlatok terjesztéséhez.

 

  

 

2000 gyerek, 200 pedagógus, 20 tehetségműhely, 

8 tehetségterület

 

Intézményünk a 650 éves jubileumát ünneplő Pécsi Tudományegyetem Gyakorlóintézménye. 

Gyakorlóiskolaként mind alap-, mind középfokon nagy hangsúlyt fektetünk a tehetséggondozásra, az egyetemmel való együttműködés révén tehetséggondozó egyetemi műhelyek munkájába is bekapcsolódhatunk. Sajátos színt ad tevékenységünknek, hogy közreműködünk a tanári pályára készülő hallgatók felkészítésében, a hagyományos módszertani tudás keretében a tehetséggondozó tapasztalatainkat is átadjuk nekik.  

Valamennyi tehetségterületen végzünk tehetségfejlesztést, többcélú intézményként tagintézményeink nemcsak horizontálisan, egy – egy tehetségterület kapcsán, de vertikálisan is együttműködnek. Ebben a rendszerben módunk van arra is, hogy tehetségígéreteinket akár az óvodától az egyetemig figyelemmel kísérhessük.

Hagyományai vannak a belső tudásmegosztásnak, a mentorálásnak, sokszínű kapcsolatrendszerrel rendelkezünk. Kollégáink nyitottak az új ismeretekre, különösen a kooperatív tanulásszervezés elemeire. Ezek azok az értékeink, amelyeket immár az MTM cím birtokában felajánlunk partnereinknek, várva az új és munkánkban hasznosítható jó gyakorlatokat. 

 

Minősített Tehetséggondozó Műhely ppt

MTM címátadó ppt

MTM publikus elérhetőségei xls

PTE Gyakorló tehetséggondozó munkaterv

Tehetségsegítő program doc

A MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÓ TÁRSASÁG 32. ORSZÁGOS KONFERENCIÁJA 

You shall not pass!