A MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÓ TÁRSASÁG 32. ORSZÁGOS KONFERENCIÁJA

Nyomtatóbarát változatPDF változat

   A Magyar Tehetséggondozó Társaság 2022. szeptember 16-17-én tartotta Kazincbarcikán a 32. Országos Konferenciáját az Irinyi János Református Oktatási Központtal közös szervezésben. 

   A konferencia kiemelt témája: A hatékony egyéni tehetségfejlesztő programok tervezésének és megvalósításának gyakorlati szempontjai volt. Intézményünket Turi Katalin intézményvezető, Pandur Anett tanárnő és Betlehem Márta Sarolta tehetségkoordinátor képviselte.

   A köszöntők után, a bevezető plenáris előadások keretében Csernaburczky Ferenc igazgató bemutatta az „Irinyi” tehetséggondozását, majd Bajor Péter a Matehetsz és a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács ügyvezető elnöke beszélt a Nemzeti Tehetség Program új távlatairól. Dr. Balogh László a MTT és a Matehetsz elnöke ismertette a hatékony egyéni tehetségfejlesztő programok sarokpontjait, Dr. Olajos Tímea a Debreceni Egyetem Pszichológiai Intézetének tanszékvezetője pedig az alulteljesítés prevenciójának és intervenciójának lehetőségeiről tartott egy nagyon érdekes előadást az egyéni tehetséggondozás területén.

   A második részben az egyéni tehetségfejlesztő programok sokszínűségéről voltak előadások. Dr. Polonkai Mária az NTT elnőke, a MTT és a Matehetsz alelnöke példákkal színezve nagyon élvezetesen mutatta be a Tehetségek Magyarországa projektet. Hallottunk előadást a MTM-ekben alkalmazott egyéni fejlesztő programokról és az Arany János Tehetséggondozó Programról is. Turi Katalin, intézményünk igazgatónője pedig érdekes előadást tartott Tehetséggondozó programok a gyakorló iskolákban – hallgatókkal vagy nélkülük? címmel. A nap végén még előadás hangzott el az alapítványi és magániskolák, valamint a Református Egyház tehetséggondozásáról, az ”Irinyi” valamint a tagiskolája egyéni tehetségfejlesztő programjairól. Az előadások között az iskola tehetséges tanulóinak színesítették a napot.

   Másnap 6 szekcióban 38 prezentáció hangzott el a 170 résztvevő számára az egyéni tehetséggondozásról, a tutorálás, mentorálás és a pedagógia tantárgy egyéni tehetségfejlesztő programjairól. Pandur Anett iskolánk történelem-földrajz szakos tanára a tanulói kutatások támogatásáról, és tehetségfejlesztő munkájáról tartott nagy sikerű előadást, Betlehem Márta Sarolta tehetségkoordinátor prezentációja pedig a tanárszakos hallgatók ismereteiről és a tehetséggondozásba való bekapcsolódás lehetőségeiről szólt a PTE új tanárképzési rendszerében.

   A nagyon tartalmas, sikeres és hangulatos két nap után tele élményekkel és tervekkel jöttünk haza.

  
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

rovat: 
You shall not pass!