KITÜNTETÉST KAPTAK A PTE PEDAGÓGUSAI

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Kiemelkedő munkájukért, a tehetséges fiatalok támogatásáért „Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért" díjban részesítették a PTE Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Óvoda két pedagógusát, Turi Katalint és Garamszegi Ritát.

 A 2013-ban alapított kitüntetések – melyek forrását a Nemzeti Tehetség Program biztosítja –  célja, hogy erkölcsi és anyagi elismerésben részesítse azokat a hazai és határon túli magyar, vagy magyarországi nemzetiségi szakembereket, akik munkájuk során kiemelkedően sokat tesznek a fiatalok tehetségének kibontakoztatásáért.

Az egyes díjakra, melyeket idén Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára adott át, azokat a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző pedagógusokat lehetett jelölni, akik legalább 5 tanévre, nevelési évre visszamenőleg kiváló, eredményekben jól mérhető tehetséggondozó munkát végeztek tanítványaik körében.


A Nemzet Tehetségeiért Életműdíjban részesült Turi Katalin, a PTE Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Óvoda igazgatója, a Magyar Tehetséggondozó Társaság alelnöke, az Új Pedagógiai Szemle szerkesztőbizottsági tagja, a Gyakorlóiskolák Iskolaszövetségének elnökségi tagja. Munkájában mindig kiemelt szerepet kapott a tehetséggondozás és annak vezetői támogatása.

 Immár 26 éve vezet többcélú intézményt, törekedve arra, hogy a tehetséges tanulókat felismerjék.

 

Több, mint 15 éve vezet tehetségméréseket az MTM által biztosított keretek között is. Fontos számára kollégái továbbképzése, akiket tehetségfejlesztési szakirányú képzésre inspirál, egyben lehetőséget teremt arra is, hogy a pedagógus hallgatókat informálja a tehetségfejlesztésismereteivel. Közoktatási szakértőként is tevékenykedik a tehetségfejlesztést szolgálva, emellett számos országos projektben dolgozott szakértőként az Oktatási Hivatal, a Matehetsz felkérésére.

 

A Nemzet Tehetségeiért Kiváló tehetséggondozó díjat vehetett át PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Deák Ferenc Általános Iskolájának tanára, Garamszegi Rita, aki

nagy hangsúlyt fektet a gyerekek logikus gondolkodásának fejlesztésére, rendszerszemléletének kialakítására, melyet az élet más területein is kamatoztatni tudnak. 

 

A tanárnő több, mint két évtizede végez tehetséggondozó, versenyfelkészítő tevékenységet, egyik kiemelt célja pedig, hogy  megszerettesse tanítványaival a matematikát. Diákjai számos kiemelkedő regionális és országos eredményt értek el különböző matematikaversenyeken.

Fényképek forrása: Nemzeti Tehetség Program

rovat: 
You shall not pass!