Horváth Milán 11. E osztályos tanulónk sikere „Tehetségek Magyarországa” zárórendezvényén

Nyomtatóbarát változatPDF változat

A hatévvel ezelőtt indult „Tehetségek Magyarországa” kiemelt tehetséggondozó program zárórendezvényére került sor 2021. december 13-án Budapesten, ahol Horváth Milán iskolánk 11. E osztályos tanulója nagysikerű előadást tartott az általa írt Matinno matematikagyakorló alkalmazásról. 

Röviden a tehetséggondozó programról: 

A program részeként csoportos és egyéni foglalkozások, fejlesztő alkalmak és rendezvények, Tutor Program és ösztöndíjak támogatták a fiatal magyar tehetségek kibontakozását a 2016-2021 között zajló Tehetségek Magyarországa kiemelt projekt keretén belül. A program külön hangsúlyt fektetett a fiatal tehetségek egyéni fejlesztésére, a tehetséggondozó szakemberek továbbképzésére, a tehetségazonosítást támogató rendszerek kidolgozására, emellett folytatta a korábbi hagyományokon alapuló csoportos fejlesztési tevékenységet Az ünnepi záróeseményen Bajor Péter, a Matehetsz ügyvezető elnöke elmondta, hogy a program során 8 ezer diák részesült egyéni fejlesztésben. Ehhez kapcsolódóan 2020 végére sikeresen létrejött egy minden régióra kiterjedő személyes kapcsolattartáson alapuló tehetségsegítő szakemberhálózat.

A projekt során 31 Minősített Tehetséggondozó Műhelyt választottak ki, ezek az ország élenjáró, környezetükre is nagy hatást gyakorló intézményei. Köztük volt intézményünk, a PTE Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Óvoda is. Ezek a műhelyek, a minősítésük után bekapcsolódtak térségük tehetséghálójának erősítésébe is. Bár a projekt lezárul, számos szakmai eredménye továbbra is segíti, támogatja intézményünk tehetséggondozó munkáját.

A programról:

https://bit.ly/3q5rdDq

Milán előadásából: 

rovat: 
You shall not pass!